Access2be.nl
Aanmelden Class Klik hier!

De winterblue's

De decembermaand is achter de rug. Alles is weer rustig en het weer is buiten grijs en nat. Je kent het wel het is weer januari.

Hoe raar het ook klinkt vaak hebben de mensen nu pas de winterblue’s. Doordat het nogal in de “lucht hangt” lijken ook andere dingen niet lekker te lopen. Dingen die afgerond zouden moeten zijn, zijn dat niet. Dingen die opgestart moeten worden laten zich niet opstarten en dit versterkt nog eens de winterblue’s. Niet voor iedereen natuurlijk maar je hoort het overal om je heen en als je dan ook nog eens meer gewaar bent dan anderen dan voel je het ook nog. Bah, geen lekker gevoel zeker niet als dit nog eens wordt versterkt. Retour afzender maar weer, met bewustzijn en alles poc pod wat daar bij komt kijken. Vragen stellen en alles wat naar boven komt clearen.  (meer info; https://drdainheer.com/free-stuff/the-clearing-statement/ of op www.access2be.nl )

De zon begint dan weer te schijnen en je krijgt weer inspiratie om wat te doen. Op zulke momenten ben ik blij dat ik ook de access tools in handen heb om mezelf uit deze grijze winterblue’s te krijgen want heb je dat niet dan zit je er maar mooi mee.https://www.access2be.nl/images/winterblues.jpg?1547469262

Met meditatie of positieve affirmatie, extra vitamine en goed voor jezelf zorgen kom je ook een heel eind. Een combo van alles is natuurlijk heel heilzaam ;-) Het kan geen kwaad om iets te doen om jezelf uit deze blue’s te halen. Samen met je lichaam te bepalen wat je nodig heeft om zich beter te voelen. Wie weet is dat voor jou wel een warme chocolademelk of met een boek dicht bij de kachel? Vragen stellen en alles clearen? Een lekkere gezonde maaltijd maken en eten? Gezellige avond met je partner? Er zijn meer wegen naar Rome en allen dragen ze bij aan een beter welzijn. Wie weet wil je alles wel doen en dan ook nog een lekkere barssessie erbij. Echt een verwendag voor jezelf.

Je bewust zijn dat je niks mankeert maar gewoon gewaar bent van wat er is en daar op in spelen is al heel fijn. De wachtkamers bij de huisartsen zijn al zo vol met vermoeide mensen in de winter en mensen met verkoudheden en dergelijke. De winterblue’s is een veel vermeende klacht waar je zelf veel aan kan doen.

Goed voor jezelf zorgen is dus de remedie tegen de winterblue’s. Niet weglopen maar het onder ogen zien en er wat aan doen. Gewoon omdat je het nodig hebt. Gun jezelf dat en kijk wat er dan gebeurd. Maak van winterblue’s geen ziekte maar een teken om beter voor jezelf te zorgen. Mocht dat niet lukken, vraag dan om hulp.

Wil je meer weten over Access bars of body processen kijkt dan op www.access2be.nl

Er zitten veel collega’s door het hele land verspreidt die Access bars en bodyprocessen geven.

Wil je aansluiting met andere collega’s van Access en live’s ontvangen ga dan naar de FB groep “Access2befun”.  

Fijne winter!

Jij en je lijf

jij en je lijfWe hebben allemaal een lijf, toch?

Elke ochtend staan we op. De meeste van ons haasten zich naar het werk nog net een boterham of koffie achter in de kiezen stoppende. Andere zijn druk om de kinderen naar school te brengen en komen niet eens toe om wat te eten totdat ze terug zijn.

Onze lichaam is ons vervoersmiddel en dat nemen we voor lief. We raggen het af en putten het uit. Met een beetje geluk krijgt het af en toe een ontspannend bad en wat bodylotion en dan gaan we weer vrolijk door. Wat vind je lijf hier nu eigenlijk van? Klaagt het?

Hmmm, vraag je jezelf nu af. Hoe weet ik nu of het klaagt?

Als een lijft klaagt dan krijg je ergens last van. Pijntjes hier en pijntjes daar. Vermoeidheden die niet overgaan en uiteindelijk klachten waarvoor je naar een huisarts of ziekenhuis gaat. Soms krijg je te horen dat je klachten iets zijn om mee te leven en daar leg je je dan bij neer. Niets zal dit over laten gaan, toch?

Wat als het ook ander kan?

Stel je lijf is ook een personage, wat zou je dan zeggen?

Wellicht wilt het wel elke maand een massage of wilt het  zo nu en dan een moment rust, zonder je schuldig te voelen. Misschien wilt het wel leven vanuit minder moeten en meer willen. Wellicht wilt het lijf wel hetzelfde leven maar met andere gedachten. Wilt je lijf lief gevonden worden en dat je er niet meer zo op moppert.

Hoe zou het zijn als we om zouden gaan met ons lijf alsof het ons heel erg dierbaar is?

Hoe zou het zijn als we het lijf voeden op de juiste manier?

Hoe zou het zijn om de kleding te dragen waarin het lijf zich lekker en gelukkig voelt?

Hoe zou het zijn als je meer vanuit je lijf zou leven?

Hoe zijn het zijn als we het lijf zouden geven wat het nodig heeft?

Hoe zijn het zijn als je lijf dan weer heerlijk aan zou voelen?

Ja, hoe zou dat toch zijn? HEERLIJK?

Wat is er bij jou nodig om meer met je lijf samen te leven i.p.v. te overleven?

In mijn praktijk heb ik al vele mensen mogen helpen met verschillende tools om verder te komen met dit proces. Wil jij het ook ervaren? Kijk dan eens op mijn site voor de tools en cursussen die je kunt volgen om meer te bereiken met je lijf. www.counsellingdejong.nl

De eerste stap die je al kunt zetten is LIEF zijn voor jezelf en je lijf ook in gedachten.

Kan je dat?

Veel succes en plezier met het herontdekken van je lijf en jezelf.

Welke wonderen staan jou nog te wachten?

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.
Ok