Ben jij bereid om de energie te zijn om je lichaam, je beperkingen en je leven te veranderen?

All in life comes to me with ease, joy and glory

Contact: 06 4578 2733

Access2be.nl

Wie vraagt......

Wie kent de uitspraak niet? “Wie vraagt wordt overgeslagen!”ask

Ons hele jeugd leren we dat als we vragen we het niet krijgen. Dat we overal hard voor moeten werken en dat alleen de zon gratis opgaat. We vooral stil en niet aanwezig moeten zijn.

Welke oordelen en veroordelen krijgen we daar niet allemaal mee en leggen we vast in ons systeem.

Dus als je iets vraagt ben je brutaal met andere woorden, je moet altijd maar voor iedereen klaarstaan en je mag zelf nooit wat vragen, toch? Waar blijf je zelf dan?

“Niets komt voor niets”. Dus als iemand je wat aanbiedt, gratis en voor niks, worden we achterdochtig, toch? Wat zou er achter zitten en wat wilt diegene er voor terugkrijgen?

“Alleen de zon gaat voor niks op,” toch? Is dat waar?

Verder moeten we voor alles heel hard werken en zuchten en steunen en het leven vooral moeilijk en druk vinden want zo hoort dat, toch?

Hoe zou het zijn als het anders kan?

Wat als er meer vanzelf kan gaan en vragen vrij is.

Wat juist, als er ons wordt geleerd dat als je in de vraag gaat, dingen op je pad kunnen komen en als je in conclusie gaat je alles afsluit. Wat als er meer mogelijk is dan je denkt? Hoe zou dat zijn?

Ga eens bij jezelf in deze energie staan! Hoe zou het zijn als ik ga vragen?

Welke vragen zou ik dan stellen!

Schrijf al die vragen eens op en ga ze stellen en kijk wat er gebeurd met je, zonder in antwoordt of conclusie te gaan. Laat alles open, vrij om te ontwikkelen wat er is, buiten je eigen gedachten om!

Als je veel meer in de vraag gaat kan het zomaar zijn dat de dingen vanzelf op je pad komen, zonder dat je veel hoeft te zuchten en steunen.

Als je meer vraagt zouden de dingen in een flow kunnen gaan.

Als je meer vraagt wat gebeurd er dan?

Mocht je je door al dat vragen toch slecht voelen ga dan nog meer in de vraag hoe je deze gevoelens kan veranderen. Hoe zou het zijn om nog meer te vragen?

Wil je meer weten hierover of wil je hierin coaching of een clearingsessie ontvangen je mag me altijd bellen of appen voor een afspraak in de praktijk of online.

Wat kies jij?

Heel veel liefs en een hele super fijne vraagdag.

Sylvia de Jong.

 
 

Oordelen, gewaar zijn en bewust zijn.

Oordelen, gewaar zijn en bewust zijn.oordelenblog

Oordelen, we doen het allemaal en vaak al veel over onszelf. We beginnen de ochtend al met oordelen over wat we zien in de spiegel. Iedereen ziet wel iets aan zichzelf waarover hij/zij een oordeel heeft. Scheve tanden, rimpels, kaal hoofd, grijs worden, dik, dun en ga zo maar door. We worden opgevoed met oordelen en vooroordelen.

Deze oordelen hebben we niet zomaar. We hebben ze gekregen doordat anderen iets van ons vinden of meegekregen vanuit onze ouders/omgeving.

Het kan ook dat ze binnenkomen omdat anderen iets van zichzelf vinden en we dat ook oppakken (gewaar zijn) of we zien gewoon iets wat is. (bewust zijn van een situatie).

Zolang we ze gewaar zijn of bewust zijn is er niets aan de hand. Ons energie registreert het en we laten het los. We doen er niks mee. Het kost ons geen energie.

Zodra we echter iets bewust zijn of gewaar zijn en we gaan ermee in oordeel dan kost het ons bergen energie. Het zorgt er ook nog eens voor dat we ons voor alles wat die energie is afsluiten.

Stel je voor je oordeelt heel erg over je eigen kale hoofd. Je ziet de hoofden van andere kale mensen ook heel erg en hebt erg met ze te doen. Je stopt je eigen kale hoofd weg onder een pruik en vindt dat anderen dat ook moeten doen en ontloopt kale mensen. Wat je dan in energie doet is alle mensen met een kaal hoofd blokkeren in je energie. Dat wil zeggen dat je er niks meer van kan ontvangen. Is dat handig?

Zeker als je een bedrijf hebt wil je ook kunnen ontvangen van kale mensen toch? Zo kan je dit op elk oordeel zetten. Waar jij over oordeelt sluit je in de energie af dus ook in het ontvangen ervan. Dit kan je heel veel klanten of gezellige momenten met kalende mensen kosten en dus ook geld. Want als je de energie niet kan ontvangen dan kan je ook het geld niet ontvangen. Geld is per slot van rekening ook energie.  

Wat kan je hier nu aan doen?

Allereerst als je je oordeel hebt gelijk denken interessant standpunt. Verder niet over nadenken en gelijk loslaten. Blijf je hier tegenaan lopen dan kan je er een clearing op doen bij iemand die dit heeft geleerd zodat je er neutraal tegenaan kan kijken.

Daarna kan je lekker de energie ontvangen omdat het oordeel weg is.

Mocht je hier meer over willen weten er staan live opname van mij op FB in de access2befun groep en natuurlijk mag je altijd een afspraak maken om er samen aan te werken. https://www.facebook.com/groups/265139330993452/

Have fun!

Lieve groet,

Sylvia de Jong.

De winterblue's

De winter is achter de rug. Alles is weer rustig en het weer is buiten grijs en nat. Je kent het wel het is weer januari.

Hoe raar het ook klinkt vaak hebben de mensen nu pas de winterblue’s. Doordat het nogal in de “lucht hangt” lijken ook andere dingen niet lekker te lopen. Dingen die afgerond zouden moeten zijn, zijn dat niet. Dingen die opgestart moeten worden laten zich niet opstarten en dit versterkt nog eens de winterblue’s. Niet voor iedereen natuurlijk maar je hoort het overal om je heen en als je dan ook nog eens meer gewaar bent dan anderen dan voel je het ook nog. Bah, geen lekker gevoel zeker niet als dit nog eens wordt versterkt. Retour afzender maar weer, met bewustzijn en alles poc pod wat daar bij komt kijken. Vragen stellen en alles wat naar boven komt clearen.  (meer info; https://drdainheer.com/free-stuff/the-clearing-statement/ of op www.access2be.nl )

De zon begint dan weer te schijnen en je krijgt weer inspiratie om wat te doen. Op zulke momenten ben ik blij dat ik ook de access tools in handen heb om mezelf uit deze grijze winterblue’s te krijgen want heb je dat niet dan zit je er maar mooi mee.https://www.access2be.nl/images/winterblues.jpg?1547469262

Met meditatie of positieve affirmatie, extra vitamine en goed voor jezelf zorgen kom je ook een heel eind. Een combo van alles is natuurlijk heel heilzaam ;-) Het kan geen kwaad om iets te doen om jezelf uit deze blue’s te halen. Samen met je lichaam te bepalen wat je nodig heeft om zich beter te voelen. Wie weet is dat voor jou wel een warme chocolademelk of met een boek dicht bij de kachel? Vragen stellen en alles clearen? Een lekkere gezonde maaltijd maken en eten? Gezellige avond met je partner? Er zijn meer wegen naar Rome en allen dragen ze bij aan een beter welzijn. Wie weet wil je alles wel doen en dan ook nog een lekkere barssessie erbij. Echt een verwendag voor jezelf.

Je bewust zijn dat je niks mankeert maar gewoon gewaar bent van wat er is en daar op in spelen is al heel fijn. De wachtkamers bij de huisartsen zijn al zo vol met vermoeide mensen in de winter en mensen met verkoudheden en dergelijke. De winterblue’s is een veel vermeende klacht waar je zelf veel aan kan doen.

Goed voor jezelf zorgen is dus de remedie tegen de winterblue’s. Niet weglopen maar het onder ogen zien en er wat aan doen. Gewoon omdat je het nodig hebt. Gun jezelf dat en kijk wat er dan gebeurd. Maak van winterblue’s geen ziekte maar een teken om beter voor jezelf te zorgen. Mocht dat niet lukken, vraag dan om hulp.

Wil je meer weten over Access bars of body processen kijkt dan op www.access2be.nl

Er zitten veel collega’s door het hele land verspreidt die Access bars en bodyprocessen geven.

Wil je aansluiting met andere collega’s van Access en live’s ontvangen? Ga dan naar de FB groep “Access2befun” en meld je aan!  

 

Jij en je lijf

jij en je lijfWe hebben allemaal een lijf, toch?

Elke ochtend staan we op. De meeste van ons haasten zich naar het werk nog net een boterham of koffie achter in de kiezen stoppende. Andere zijn druk om de kinderen naar school te brengen en komen niet eens toe om wat te eten totdat ze terug zijn.

Onze lichaam is ons vervoersmiddel en dat nemen we voor lief. We raggen het af en putten het uit. Met een beetje geluk krijgt het af en toe een ontspannend bad en wat bodylotion en dan gaan we weer vrolijk door. Wat vind je lijf hier nu eigenlijk van? Klaagt het?

Hmmm, vraag je jezelf nu af. Hoe weet ik nu of het klaagt?

Als een lijft klaagt dan krijg je ergens last van. Pijntjes hier en pijntjes daar. Vermoeidheden die niet overgaan en uiteindelijk klachten waarvoor je naar een huisarts of ziekenhuis gaat. Soms krijg je te horen dat je klachten iets zijn om mee te leven en daar leg je je dan bij neer. Niets zal dit over laten gaan, toch?

Wat als het ook ander kan?

Stel je lijf is ook een personage, wat zou je dan zeggen?

Wellicht wilt het wel elke maand een massage of wilt het  zo nu en dan een moment rust, zonder je schuldig te voelen. Misschien wilt het wel leven vanuit minder moeten en meer willen. Wellicht wilt het lijf wel hetzelfde leven maar met andere gedachten. Wilt je lijf lief gevonden worden en dat je er niet meer zo op moppert.

Hoe zou het zijn als we om zouden gaan met ons lijf alsof het ons heel erg dierbaar is?

Hoe zou het zijn als we het lijf voeden op de juiste manier?

Hoe zou het zijn om de kleding te dragen waarin het lijf zich lekker en gelukkig voelt?

Hoe zou het zijn als je meer vanuit je lijf zou leven?

Hoe zijn het zijn als we het lijf zouden geven wat het nodig heeft?

Hoe zijn het zijn als je lijf dan weer heerlijk aan zou voelen?

Ja, hoe zou dat toch zijn? HEERLIJK?

Wat is er bij jou nodig om meer met je lijf samen te leven i.p.v. te overleven?

In mijn praktijk heb ik al vele mensen mogen helpen met verschillende tools om verder te komen met dit proces. Wil jij het ook ervaren? Kijk dan eens op mijn site voor de tools en cursussen die je kunt volgen om meer te bereiken met je lijf. www.counsellingdejong.nl

De eerste stap die je al kunt zetten is LIEF zijn voor jezelf en je lijf ook in gedachten.

Kan je dat?

Veel succes en plezier met het herontdekken van je lijf en jezelf.

Welke wonderen staan jou nog te wachten?

Interessant!

Interessant counsellingdejong.nl

Laatst had ik een gesprek met iemand over het opleggen van mening. Zij en ik merkte op dat, in onze praktijk, veel mensen een conflict hebben doordat ze gelijk willen hebben. Tegenwoordig weet iedereen het beter! Als je het dan echt wilt weten dan kan je het altijd nog nazoeken op internet waar de meningen ook verdeeld zijn. Met andere woorden iedereen heeft zijn eigen visie en beleving.

Toch zie je iedereen anders ergens naar kijken. Neem het woord BOS, dan zal de een denken aan een groot bos om lekker ontspannen in te wandelen. De andere denkt aan modder en vieze kleding van de kinderen. De ander denkt aan honden die lekker met elkaar spelen. Sommige mensen vinden bossen eng en spannend. Zo heeft iedereen zijn eigen visie. Dit is gewoon, toch?

Zo ook het voorbeeld van in de drukke stad wonen. De één vindt het heerlijk de ander vreselijk. Iedereen kent het wel en kan zich erin vinden.

Waarom is het dan zo dat we bij diepere visies van het leven altijd gelijk moeten krijgen. Welk ego systeem in ons eist dat recht op. Is het allerlei discussies waard om je goed te voelen en gelijk te krijgen?

Mijn collega had de visie dat als zij iets hoort wat niet bij haar past zij het interessant vindt.

Wat een leuke manier om naar te kijken. Laatst had ik een cursus en ook hierin werd besproken dat de manier waarop iemand ergens naar kijkt niet altijd jouw manier is. Hoe ga je daar mee om zonder dat diegene zich afgewezen voelt? Je luistert gewoon en vind het interessant. Je neemt het niet aan als iets van jezelf en je gaat er verder niks mee doen.

Een luisterend oor kost niks en kan de andere toch het gevoel geven gehoord te worden.

Denk dat dit heel INTERESSANT is. ;-)


Warme groet,
Sylvia de Jong.