Ben jij bereid om de energie te zijn om je lichaam, je beperkingen en je leven te veranderen?

All in life comes to me with ease, joy and glory

Contact: 06 4578 2733

Access2be.nl

Blog: Stress en Bars.

Stress en Bars
Wie heeft het af en toe niet, “stress”?

Dikwijls heb je er geen erg in. Je bent lekker bezig doet je ding en heel stiekem komt er steeds meer bij. Er wordt iemand ziek in je gezin, je moet steeds met iemand naar de tandarts, een moeder vraagt wat meer tijd en ondertussen verzorg je ook even tussendoor de diertjes van je buren die op vakantie zijn. Je kent het wel, er wordt wat gevraagd en natuurlijk helpen we even. Zonder dat je het weet stapelt het zich op en dan ineens zit je er even door. Je hebt geen zin meer, voelt je zomaar ineens verdrietig of krijgt lichamelijke klachten. Heel stiekem heb je jezelf steeds verder opzij gezet om alle mensen waar je om geef te helpen. Dit kan privé zijn of op het werk. Collega’s die het moeilijk hebben en die je bij wilt staan en waarvan je extra werk op je neemt. Een collega wilt haar verhaal kwijt en je mis een uur werk die dag waardoor je veel harder moet lopen dan je gewend bent of er zijn zieken op het werk en jij moet het allemaal opvangen.

We doen het allemaal zelf. We zeggen geen NEE want dat is niet vriendelijke en dan ben je gelijk je gezellige collega kwijt. Je zegt geen NEE want dan heb je ruzie met je partner, denk je. Je zegt geen NEE want het zijn toch je kinderen! Het is toch je moeder! Ga zo maar door.

Nee zeggen is niet echt iets wat iedereen heeft meegekregen. Veel van de jeugd van tegenwoordig doet het al veel beter. Waar deze generatie vaak geen moeite mee heeft is het NEE zeggen. Ze komen makkelijker voor zichzelf op en kiezen de weg die zij willen. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen maar als je eens om je heen luistert dan hoor je vaak dat men de jeugd maar egoïstisch vindt. Ze denken alleen aan zichzelf! Wat als deze jeugd spiegelt wat wij niet willen zien. Wat als zij, in het andere uiterste, ons laten zien wat we ook kunnen kiezen. Wij mogen ook NEE zeggen. Wij kunnen ook zeggen dat we er over nadenken en er op terug komen. Wat als we gaan kijken wat belangrijk is voor ons!

De afgelopen week belandde ik heel stiekem ook weer in een teveel aan extra taken waar ik niet op zat te wachten bovenop wat ik al deed. Daarnaast maakte ik het in mijn hoofd nog zwaarder waarop mijn lichaam natuurlijk reageer. Nu denk ik niet altijd direct aan de tools in mijn rugzak die ik kan gebruiken en soms is het handig als iemand het tegen je zegt. Dus toen iemand zei, heb je geen bars nodig, ging het lichtje gelijk weer aan. Natuurlijk waarom zet ik de tools niet in en om te beginnen ‘de bars’. Heel rustig was ik in alle drukte de tools geen loslaten en opgegaan in het ‘drukke’ leven. Niet denkende aan wat ik zou kunnen inzetten in bepaalde situaties. Tja dan loopt de drukte snel op! Toen ik dat realiseerde ben ik snel weer opnieuw gaan kiezen. Eerst maar eens een bars sessie ontvangen en dan gauw weer de tools uit mijn rugzak. Wat kan ik nu inzetten om mijn leven te verbeteren?

Wil je meer weten wat ‘Bars’  is en hoe je het kan gebruiken er is een cursus/class voor. Deze kan je volgen in 1 hele dag of in 2 dagdelen. Heb je interesse laat het me dan weten of kijk op de site www.access2be.nl. Je bent van harte welkom.

De eerstvolgende cursus/class is op 13/14 november in de avond of op 21 november de hele dag.

Warme groet,

Sylvia de Jong.

Blog: Slipcursus en je eigen rem.

Waar is jouw rem?Toen wij onze nieuwe auto kochten bij Autopalace, kregen we er een gratis slipcursus bij want natuurlijk erg leuk is om te gaan doen. Dus afgelopen zondag op weg naar het RDW testcircuit in Lelystad. Daar aangekomen werden we verwelkomt met een hapje en drankje en werden we ingedeeld in groepen. Wij waren groep rood.

Nadat we bij instructeur waren afgeleverd werd ons van alles verteld over de remweg van een auto. Wist je trouwens dat als je niet actief zit maar ontspannen zit je dit 2 seconde extra kost  om te reageren en je standaard al 1 seconde nodig hebt om te reageren en dit je met 80 km per uur dus 66 meter extra kost. Wauw, we hebben het gezien en ervaren met 40 km, 60 km en 80 km per uur hoeveel verder je stilstaat. Dit is wel even een eye opener om meer afstand te nemen tot je voorganger in het verkeer. Toch rijden we met zijn allen te hard en te dicht op elkaar ondanks alle risico’s.  

Weet je dat we dit eigenlijk in ons leven ook doen. We zien iets en besluiten toch nog door te gaan want ja we proberen van alles. We blijven dingen zien en blijven onszelf steeds wegzetten totdat ons lichaam echt daadwerkelijk aan de noodrem trekt. Als we dan terug kijken en zien hoeveel eerder we beter hadden kunnen remmen dan had dat vaak heel veel leed gescheeld. Ook in het gewone leven gaan we dus ondanks alles gewoon door en zijn we vaak niet alert op wat er werkelijk speelt. We reageren daar ook niet snel genoeg op. Wat kunnen we niet veranderen door ons rijgedrag te veranderen in ons leven!

Daarna gingen we door naar het parcours met de auto met een lekke band. Eerst een parcours rijden met een zelfde auto zonder lekke band en daarna met lekke band en ook een stuk heel hard optrekken en dan remmen. Nu waren het geen gewone lekke banden maar speciale banden waarmee je na het lek worden nog zeker 50 km kan doorrijden met 80 km per uur. Een thuiskomer dus.

Hoe vaak doen wij dat niet in het leven. Je voelt je rot, hebt pijn en je lichaam geeft allerlei signalen af dat we ergens naar moeten luisteren. Wat doen we dan vaak we nemen pijnstillers in en gaan door. Nu is dat niet erg als je maar wel kijkt naar wat en waarom het gebeurd. Wat kan ik veranderen hier? Wat wilt mijn lichaam zeggen? Dat wil niet altijd zeggen dat je gewoon oud wordt en het erbij hoor. Er is veel meer mogelijk, wat is hier mogelijk?

Terwijl we wachten op onze beurt mogen we mee met een coureur met 220 km door een hele scherp 60% helling bocht. Iets waar ik eerst nee tegen zijn vanwege de voorspellingen van misselijkheid en dergelijk en op het moment van de vraag als eerste instap.  Wauw wat een ervaring was dat zeg, nu weet ik wel waarom in nooit in een achtbaan ga. Het was heel bijzonder en mijn lijf maakte wel hele rare omwentelingen maar ik ben blij dat ik het ervaren heb. Uit mijn comfort zone !

Hoe vaak zeggen we geen nee tegen dingen die ons eng lijken of waarvan we denken dat is niks voor mij. Hoe vaak zeggen we geen nee tegen energieën die ons leven wellicht kunnen verrijken uit angst. Hoeveel angst is ons opgelegd van buitenaf wat helemaal niet van ons is? Wel iets leuks om mee te spelen toch? Uit welke comfortzone kan jij stappen?

 

Daarna naar de ijsbaan om auto te rijden op zeer gladde wegen. Wat was dat leuk om te doen en ook te ervaren dat het me eigenlijk heel makkelijk afging als je maar rustig stuurt en niet te hard gaat. Het verschil met de ene auto en autoband en de andere is echt super groot. Waar je met de ene auto makkelijk 35 tot 40 reed kon je met een ander niet harder dan 20 km per uur. De auto maar ook de banden waren dus zeer belangrijk.

Dat geldt ook voor ons. Met goede voeding en verzorging van je lijf ga je beter en comfortabeler door het leven dan dat je maar iets doet. Wat wilt jouw lijf eten en waar reageer jij goed op? Wat geef jouw de energie die goed is voor je lijf en brengt je veilig de dag door wetende dat het goed is. Hierin kan je ook zoveel kiezen!

 Last and least de watermuren op gladde wegen. Met een auto aan komen rijden en op het stopteken heel hard remmen en dan de verspringende muren ontwijken. Dit was echt heel leuk! Gaaf ook om te zien dat je hierin toch verder slipt dan gebruikelijk en hoe trots je kan zijn als je de muren ontspringt en je zelf in veiligheid brengt.

Hoeveel muren krijg jij op je pad. Blijf je er tegenaan lopen? Ga je door? Ga je er omheen? Sta je op de rem? Wat doe je als je een muur tegen komt? Hoe ga je ermee om?

Leuk ook om hier eens naar te kijken.

 Zo zie je maar weer een leuke slipcursus is uitgelopen in een diepere kijk in mijn leven en alles eromheen. Aan het einde van de dag was ik trots op mezelf. Het was een leuke dag en ik had alles heel leuk en goed ervaren en als ik terug kijk op mijn leven, ja, het leven is goed en met bovenstaande in het achterhoofd houdende, hoe kan het nog beter dan dit?

Veel liefs

Sylvia de Jong.

www.counsellingdejong.nl

www.access2be.nl

 

 

Blog: Money, Money, Money

Wie kent het lied nu niet! De grote hit van Abba, Money, Money, Money!

Nee, ik ga geen reclame maken voor Abba :-)

Vandaag wil ik het eens hebben over geld. Het is best een issue geld, of niet soms? Je hebt het altijd nodig als je iets wilt hebben in deze wereld. Voor niets gaat alleen de zon op, toch?

beingyou moneyMensen willen vaak meer, meer en meer. Ze zijn zelden tevreden, geldt niet voor iedereen maar toch het merendeel wilt meer en verder dan waar ze nu zijn. Dit is ook logisch het brengt ons steeds verder in ontwikkeling door meer te willen. We gaan keuzes maken die er voor zorgen dat we meer krijgen want laten we eerlijk zijn met stilstaan komen we niet ver. Tenminste de meeste van ons niet :-).

Hoe doen we dat nu? Meer willen en ook krijgen? Ga je dan harder werken? Ga je dan nog meer opleidingen doen? Ga je dan geforceerd of niet meer werk aannemen? Op welke manieren kan je geld meer naar je toe laten komen?

Veel mensen hebben het idee dat ze nooit verder zullen komen dan waar ze nu zijn. Ze zien geen enkele mogelijkheid en komen er ook niet uit hoe dat te veranderen. Wat als er altijd mogelijkheden zijn? Wat als alles anders kan! Wat is geld? Wanneer heb je overvloed? Wanneer kan je relaxt leven? Wanneer is het genoeg? Hoe kan je gewaarzijn en bewustzijn inzetten om een beter leven te creeren? In welke energie kan jij gaan staan zodat je leven verbetert?

Wat ik zelf een tijdje terug al heb geleerd en zeker ook een tool is, is dat je meer geld ontvangt als je anderen succes en geluk gunt. Dat je blij kan zijn voor wat een ander heeft bereikt. Het blij zijn voor het geluk van een ander zonder wrange ondergrond te voelen kan al bijdrage aan geluk en toevloed in geld voor jezelf. Dat is in elk geval 1 manier om geld aan te trekken maar er zijn er zoveel en er zijn zoveel inzichten te halen over geld. Wat als je meer bewust wordt/bent van je eigen uitstraling in energie?

WAT!!! Denk je wellicht bij jezelf, ik wil meer weten! Hoe creëer ik meer geld? Hoe doe ik dat???

Dit en vele andere manier om geld aan te trekken en te leren ontvangen komt Caroline Bredee ons uitleggen (in NL taal)  in een cursus op 3 november in Lelystad. Zij komt de Being You met geld cursus geven die de hele dag zal gaan duren.

Heb jij ook interesse dan ben je van harte welkom om hierbij te zijn.

De kosten zijn 300 euro incl. Hapjes en drankjes en een manual (NL/ENG of Duits).

We beginnen om 9:30 uur en eindigen rond 17:30 uur.  

Opgeven kan bij www.access2be.nl of via de Access Consciousness site link: https://www.accessconsciousness.com/en/class-catalog/certified-specialty/being-you-adventures/creating-money--the-fuel-for-your-adventures_26/?fbclid=IwAR2hZU7v-gg8XglwymSIon7IBV-iMtfDwxXiJTeoDnjKtwMZ1F8y7GBZlCM

Blog: Jubelende voeten

jubelende voetenAfgelopen zaterdag gingen Peter en ik voor nieuwe schoenen naar Batavia stad. Van te voren had ik al gezegd we kopen alleen schoenen als ze echt lekker zitten en je voeten blij zijn met de schoenen.

Dat is iets wat ik met ervaring al heb geleerd maar ook binnen Access wordt er veel geleerd om met je lijf te communiceren.

Je kent het wel, je koopt schoenen omdat ze mooi zijn maar vervolgens lopen ze voor geen meter. Elke keer pijn in je voeten en uiteindelijk doe je ze weg of nooit meer aan.

Zonde van het geld! Dus tijd voor een andere keuze. De keuze van mooi en lekker zitten ;-)

Dus we gingen naar de winkels. Beide zijn we geen lange shoppers dus scan ik altijd de winkel. Je kent het wel een snelle blik door het aanbod en als er niks oplicht of opvalt dan ga ik de winkel weer net zo hard uit, scheelt tijd ;-) Waarom zou ik allemaal aandacht besteden en energie aan dingen die me niet bevallen, toch?

Bij de Ecco winkel sprongen er een paar halve schoenlaarsjes uit. Hmm ik was op zoek naar lange laarzen maar toch, even proberen. Ja wel, mijn voeten vonden het heerlijk en ondanks dat het niet direct mijn wens was toch maar meegenomen. Verder zag ik zo snel niks maar even later liep ik langs een stelling met laarzen in de aanbieding. Toch even snel proberen! De laarzen waren op zich leuk maar terwijl ik ze aanhad en liep voelde ik het om mijn enkels knellen en ik begon te twijfelen. Toen mijn man aankwam en gelijk zei, ‘ volgens mij zitten deze niet zo lekker, toch’? Werd mijn gevoel bevestigd, dit is niet de juiste keuze!

We gingen verder zoeken bij Clarks, ook een bekend merk. Het stikt van de bekende merken in Batavia stad ;-) Vrijwel onmiddellijk viel mijn blik op een stel laarzen die me leken te roepen. Ze waren helaas niet in mijn maat maar verderop hingen dezelfde wel in mijn maat.  Na aantrekken was het ook gelijk goed. Mijn voeten zeiden, ja! Dus ik was klaar. Nu Peter op weg helpen. Hij had gekeken maar niks gezien wat hij leuk vond. We gingen nog een keer kijken en ik vroeg wat hij zocht en in een halve maat kleiner stond het er wel. Wat een geluk voor hem dat de Clarks schoenen groter vielen in dat model en het zat ook gelijk lekker. Zijn lijf leek ook heel ontspannen erin. Je kon het letterlijk zien. Daarna nog een paar modellen en daarin bleef zijn lijf strak en afwijzend. Dat werd het dus niet want zelf merkte hij het natuurlijk ook op. Na 2 paar schoenen te hebben uitgezocht gingen we tevreden de winkel weer uit. Dat was nog eens anders winkelen en wel zo snel.

Nog even een kopje thee op een terras en weer op de fiets terug naar huis. We waren beide tevreden en geleerd aan elkaar te zien wanneer schoenen wel en niet lekker zitten. Onze voeten kunnen echt weer jubelen in leuke schoenen.

Hoe koop jij je schoenen? Wat doen jouw voeten? Wellicht leuk om eens op te letten. J

Blog: gewoon een verhaal, lees je het?

BoekenwurmMijn geboorte begon met een uitdaging. Veel te vroeg geboren te worden, darmen niet goed ontwikkeld en artsen die twijfelde of ik het wel ging redden.

Gelukkig kwam er een arts op het idee om zure voeding te proberen zonder lactose en dat werkte. Waar darmen normaal lactase aanmaken om de lactose af te breken deden mijn darmen dat niet. Jaren lang kreeg ik zure melk maar er was nooit uitleg gegeven waarom aan mijn ouders. In die tijd waren ze nog niet zo bezig met voorlichting en uitleg.

Dus toen ik de leeftijd kreeg om meer dingen te gaan eten kreeg ik ook alles, met als gevolg, vaak ziek. Daarbij was ik hypergevoelig en dat zorgde ook nog eens voor problemen. Gevolg een kind dat heel rustig was en zich meestal terugtrok op haar kamer en op school in dromenland verkeerde. Daarbij sprak ik vaak een andere taal dan mijn ouders en zus wat heel lastig is als je iets probeert te bespreken. Hoewel dit nu anders is werd ik vroeger zelden goed begrepen.

Voor mijn moeder natuurlijk ideaal dat ik zo rustig was want naast mij kreeg ze nog een dochter die heel druk was en dan is een rustige teruggetrokken dochter erg praktisch ze liet me dus ook lekker gaan. Wel jammer dat ik zo vaak ziek was, schoolziek noemde de arts het. Dus niet aanstellen en doorlopen is het advies. Nu weet ik inmiddels waar het vandaan kwam.

Het leven was vroeger wel heel anders dan nu. Er was minder kennis, men kon niet even dingen gaan googlen zoals nu. Ouders waren anders met hun kinderen bezig. We hadden veel minder en er was veel minder keus. We hadden een heuse telefoon in huis en op veel plaatsen in de stad waren telefooncellen. Het feit dat we een telefoon hadden was echt een luxe op zich. Er was geen centrale verwarming in huis en in de keuken was een douche die mijn vader zelf had gemaakt. Dat is nu streng verboden.

Toen ik 12 was verhuisde we van Schiedam naar Rotterdam en kregen we een heuse flat met CV en douche. Wat een luxe was dat vergeleken de woning ervoor. We deden ons ding en zaten in de routine van het leven. Werk, school en sociale wereld. Verjaardagen werden nog gevierd met veel gezelligheid want je had elkaar al weer even niet gezien en had veel te vertellen. In de tienertijd uren met je vriendinnen aan de telefoon zitten of bij elkaar op de kamer over van alles praten en buiten lopen in het centrum. Was je nog jong dan speelde je veel buiten. Het was niet saai maar wel veel duidelijker en rustiger. Je ouders kende je vrienden en ook vaak hun ouders. Vriendinnen waren dagelijks bij elkaar thuis en je vermaakte je met boeken, muziek, spelletjes en zo nu en dan in de avond tv. Want overdag was er niet veel bijzonders en we hadden ook niet zoveel zenders ;-) Zelf was ik elke week in de bibliotheek en ik verslond boeken. Elke week sjouwde ik weer een lading heen en weer.

Nu zijn we allemaal op de hoogte van elkaars leven via Facebook en internet. Verjaardagen worden alleen nog gevierd als er genoeg alcohol en taart is of als je jong bent en een feestje geeft. Als je ouder wordt gaat het min of meer aan je voorbij. Weer een jaartje wijzer, toch! Waarom al dat gedoe, iedereen heeft het al druk genoeg!

Door alle computers, programma’s en dergelijk zijn we allemaal meer ontwikkelt en op de hoogte van vele zaken. Als je iets niet weet ga je googlen. Niet meer op advies bij ouders of vrienden maar gewoon even zoeken op het internet naar informatie. Het sociale contact gaat tegenwoordig via de computer en de mobiel. Praten is er niet meer bij. Men weet wel waarover je kan chatten maar niet waarover je kan praten.

Echter op het internet zijn er altijd vele meningen verspreidt en iedereen heeft een eigen standpunt net als in het ‘echte’ leven, zijn de meningen nogal verdeeld. Ondanks alle ontwikkelingen moet je dus nog steeds uitzoeken wat voor jou het beste werkt. Je vraagt het misschien alsnog aan vrienden, familie via een chat bericht of een groep chat en kiest dan wat jij denkt dat goed voor je is. Als je dan een keuze hebt gemaakt dan gaan mensen erna vaak nog twijfelen. Heb ik het wel goed gedaan? Nu voelt hij/zij zich gepasseerd omdat ik toch wat anders heb gekozen. Je gaat in je gedachten hele scenario’s maken over wat hij/zij denkt en beleefd en ga daarbij voorbij aan jezelf en je eigen keuze.  

Wat als die eigen keuze nu juist zo belangrijk is? Wat als jij nu een volgt wat jij voelt dat je wilt gaan doen? Wat als je elke keer opnieuw kan kiezen? Hoe zou het leven er dan uit zien?

De afgelopen tijd heb ik geleerd meer op mezelf te vertrouwen met de keuzes die ik maak. Iedereen heeft toch een eigen standpunt en uiteindelijk bestaat goed of fout niet. Wat voor iemand goed is kan voor een ander fout zijn. Kijk maar naar het voorbeeld dat voor mij melk drinken fout is maar voor een ander weer goed kan zijn. Sommige mensen doen het prima met ladingen suiker en komen geen gram aan. Bij anderen gaat elk suikerklontje een pondje extra vet opleveren. (dat zeggen ze dan ;-).

Ieder lijf en elk mens is anders. Hoe gaaf is dat?

Hoe zou het zijn als je vaker gaat kijken vanuit een interessant standpunt zonder oordeel. Iedereen maakt per slot van rekening een keuze die in zijn of haar leven past. Hoe zou de wereld eruit zien als we daar geen oordelen meer over zouden hebben? Hoe zou jouw wereld eruit zien?

Zo begon ik dit te schrijven met een idee maar het idee ging weg en het verhaal veranderde compleet.
Heel interessant trouwens dat dit zo loopt. Wie weet heb je er iets aan, wie weet niet en is het zonde van je tijd.
Dat is oké ;-)

Warme groeten,

Sylvia de Jong.

 

 

Wie vraagt......

Wie kent de uitspraak niet? “Wie vraagt wordt overgeslagen!”ask

Ons hele jeugd leren we dat als we vragen we het niet krijgen. Dat we overal hard voor moeten werken en dat alleen de zon gratis opgaat. We vooral stil en niet aanwezig moeten zijn.

Welke oordelen en veroordelen krijgen we daar niet allemaal mee en leggen we vast in ons systeem.

Dus als je iets vraagt ben je brutaal met andere woorden, je moet altijd maar voor iedereen klaarstaan en je mag zelf nooit wat vragen, toch? Waar blijf je zelf dan?

“Niets komt voor niets”. Dus als iemand je wat aanbiedt, gratis en voor niks, worden we achterdochtig, toch? Wat zou er achter zitten en wat wilt diegene er voor terugkrijgen?

“Alleen de zon gaat voor niks op,” toch? Is dat waar?

Verder moeten we voor alles heel hard werken en zuchten en steunen en het leven vooral moeilijk en druk vinden want zo hoort dat, toch?

Hoe zou het zijn als het anders kan?

Wat als er meer vanzelf kan gaan en vragen vrij is.

Wat juist, als er ons wordt geleerd dat als je in de vraag gaat, dingen op je pad kunnen komen en als je in conclusie gaat je alles afsluit. Wat als er meer mogelijk is dan je denkt? Hoe zou dat zijn?

Ga eens bij jezelf in deze energie staan! Hoe zou het zijn als ik ga vragen?

Welke vragen zou ik dan stellen!

Schrijf al die vragen eens op en ga ze stellen en kijk wat er gebeurd met je, zonder in antwoordt of conclusie te gaan. Laat alles open, vrij om te ontwikkelen wat er is, buiten je eigen gedachten om!

Als je veel meer in de vraag gaat kan het zomaar zijn dat de dingen vanzelf op je pad komen, zonder dat je veel hoeft te zuchten en steunen.

Als je meer vraagt zouden de dingen in een flow kunnen gaan.

Als je meer vraagt wat gebeurd er dan?

Mocht je je door al dat vragen toch slecht voelen ga dan nog meer in de vraag hoe je deze gevoelens kan veranderen. Hoe zou het zijn om nog meer te vragen?

Wil je meer weten hierover of wil je hierin coaching of een clearingsessie ontvangen je mag me altijd bellen of appen voor een afspraak in de praktijk of online.

Wat kies jij?

Heel veel liefs en een hele super fijne vraagdag.

Sylvia de Jong.

 
 

Oordelen, gewaar zijn en bewust zijn.

Oordelen, gewaar zijn en bewust zijn.oordelenblog

Oordelen, we doen het allemaal en vaak al veel over onszelf. We beginnen de ochtend al met oordelen over wat we zien in de spiegel. Iedereen ziet wel iets aan zichzelf waarover hij/zij een oordeel heeft. Scheve tanden, rimpels, kaal hoofd, grijs worden, dik, dun en ga zo maar door. We worden opgevoed met oordelen en vooroordelen.

Deze oordelen hebben we niet zomaar. We hebben ze gekregen doordat anderen iets van ons vinden of meegekregen vanuit onze ouders/omgeving.

Het kan ook dat ze binnenkomen omdat anderen iets van zichzelf vinden en we dat ook oppakken (gewaar zijn) of we zien gewoon iets wat is. (bewust zijn van een situatie).

Zolang we ze gewaar zijn of bewust zijn is er niets aan de hand. Ons energie registreert het en we laten het los. We doen er niks mee. Het kost ons geen energie.

Zodra we echter iets bewust zijn of gewaar zijn en we gaan ermee in oordeel dan kost het ons bergen energie. Het zorgt er ook nog eens voor dat we ons voor alles wat die energie is afsluiten.

Stel je voor je oordeelt heel erg over je eigen kale hoofd. Je ziet de hoofden van andere kale mensen ook heel erg en hebt erg met ze te doen. Je stopt je eigen kale hoofd weg onder een pruik en vindt dat anderen dat ook moeten doen en ontloopt kale mensen. Wat je dan in energie doet is alle mensen met een kaal hoofd blokkeren in je energie. Dat wil zeggen dat je er niks meer van kan ontvangen. Is dat handig?

Zeker als je een bedrijf hebt wil je ook kunnen ontvangen van kale mensen toch? Zo kan je dit op elk oordeel zetten. Waar jij over oordeelt sluit je in de energie af dus ook in het ontvangen ervan. Dit kan je heel veel klanten of gezellige momenten met kalende mensen kosten en dus ook geld. Want als je de energie niet kan ontvangen dan kan je ook het geld niet ontvangen. Geld is per slot van rekening ook energie.  

Wat kan je hier nu aan doen?

Allereerst als je je oordeel hebt gelijk denken interessant standpunt. Verder niet over nadenken en gelijk loslaten. Blijf je hier tegenaan lopen dan kan je er een clearing op doen bij iemand die dit heeft geleerd zodat je er neutraal tegenaan kan kijken.

Daarna kan je lekker de energie ontvangen omdat het oordeel weg is.

Mocht je hier meer over willen weten er staan live opname van mij op FB in de access2befun groep en natuurlijk mag je altijd een afspraak maken om er samen aan te werken. https://www.facebook.com/groups/265139330993452/

Have fun!

Lieve groet,

Sylvia de Jong.

De winterblue's

De winter is achter de rug. Alles is weer rustig en het weer is buiten grijs en nat. Je kent het wel het is weer januari.

Hoe raar het ook klinkt vaak hebben de mensen nu pas de winterblue’s. Doordat het nogal in de “lucht hangt” lijken ook andere dingen niet lekker te lopen. Dingen die afgerond zouden moeten zijn, zijn dat niet. Dingen die opgestart moeten worden laten zich niet opstarten en dit versterkt nog eens de winterblue’s. Niet voor iedereen natuurlijk maar je hoort het overal om je heen en als je dan ook nog eens meer gewaar bent dan anderen dan voel je het ook nog. Bah, geen lekker gevoel zeker niet als dit nog eens wordt versterkt. Retour afzender maar weer, met bewustzijn en alles poc pod wat daar bij komt kijken. Vragen stellen en alles wat naar boven komt clearen.  (meer info; https://drdainheer.com/free-stuff/the-clearing-statement/ of op www.access2be.nl )

De zon begint dan weer te schijnen en je krijgt weer inspiratie om wat te doen. Op zulke momenten ben ik blij dat ik ook de access tools in handen heb om mezelf uit deze grijze winterblue’s te krijgen want heb je dat niet dan zit je er maar mooi mee.https://www.access2be.nl/images/winterblues.jpg?1547469262

Met meditatie of positieve affirmatie, extra vitamine en goed voor jezelf zorgen kom je ook een heel eind. Een combo van alles is natuurlijk heel heilzaam ;-) Het kan geen kwaad om iets te doen om jezelf uit deze blue’s te halen. Samen met je lichaam te bepalen wat je nodig heeft om zich beter te voelen. Wie weet is dat voor jou wel een warme chocolademelk of met een boek dicht bij de kachel? Vragen stellen en alles clearen? Een lekkere gezonde maaltijd maken en eten? Gezellige avond met je partner? Er zijn meer wegen naar Rome en allen dragen ze bij aan een beter welzijn. Wie weet wil je alles wel doen en dan ook nog een lekkere barssessie erbij. Echt een verwendag voor jezelf.

Je bewust zijn dat je niks mankeert maar gewoon gewaar bent van wat er is en daar op in spelen is al heel fijn. De wachtkamers bij de huisartsen zijn al zo vol met vermoeide mensen in de winter en mensen met verkoudheden en dergelijke. De winterblue’s is een veel vermeende klacht waar je zelf veel aan kan doen.

Goed voor jezelf zorgen is dus de remedie tegen de winterblue’s. Niet weglopen maar het onder ogen zien en er wat aan doen. Gewoon omdat je het nodig hebt. Gun jezelf dat en kijk wat er dan gebeurd. Maak van winterblue’s geen ziekte maar een teken om beter voor jezelf te zorgen. Mocht dat niet lukken, vraag dan om hulp.

Wil je meer weten over Access bars of body processen kijkt dan op www.access2be.nl

Er zitten veel collega’s door het hele land verspreidt die Access bars en bodyprocessen geven.

Wil je aansluiting met andere collega’s van Access en live’s ontvangen? Ga dan naar de FB groep “Access2befun” en meld je aan!  

 

Jij en je lijf

jij en je lijfWe hebben allemaal een lijf, toch?

Elke ochtend staan we op. De meeste van ons haasten zich naar het werk nog net een boterham of koffie achter in de kiezen stoppende. Andere zijn druk om de kinderen naar school te brengen en komen niet eens toe om wat te eten totdat ze terug zijn.

Onze lichaam is ons vervoersmiddel en dat nemen we voor lief. We raggen het af en putten het uit. Met een beetje geluk krijgt het af en toe een ontspannend bad en wat bodylotion en dan gaan we weer vrolijk door. Wat vind je lijf hier nu eigenlijk van? Klaagt het?

Hmmm, vraag je jezelf nu af. Hoe weet ik nu of het klaagt?

Als een lijft klaagt dan krijg je ergens last van. Pijntjes hier en pijntjes daar. Vermoeidheden die niet overgaan en uiteindelijk klachten waarvoor je naar een huisarts of ziekenhuis gaat. Soms krijg je te horen dat je klachten iets zijn om mee te leven en daar leg je je dan bij neer. Niets zal dit over laten gaan, toch?

Wat als het ook ander kan?

Stel je lijf is ook een personage, wat zou je dan zeggen?

Wellicht wilt het wel elke maand een massage of wilt het  zo nu en dan een moment rust, zonder je schuldig te voelen. Misschien wilt het wel leven vanuit minder moeten en meer willen. Wellicht wilt het lijf wel hetzelfde leven maar met andere gedachten. Wilt je lijf lief gevonden worden en dat je er niet meer zo op moppert.

Hoe zou het zijn als we om zouden gaan met ons lijf alsof het ons heel erg dierbaar is?

Hoe zou het zijn als we het lijf voeden op de juiste manier?

Hoe zou het zijn om de kleding te dragen waarin het lijf zich lekker en gelukkig voelt?

Hoe zou het zijn als je meer vanuit je lijf zou leven?

Hoe zijn het zijn als we het lijf zouden geven wat het nodig heeft?

Hoe zijn het zijn als je lijf dan weer heerlijk aan zou voelen?

Ja, hoe zou dat toch zijn? HEERLIJK?

Wat is er bij jou nodig om meer met je lijf samen te leven i.p.v. te overleven?

In mijn praktijk heb ik al vele mensen mogen helpen met verschillende tools om verder te komen met dit proces. Wil jij het ook ervaren? Kijk dan eens op mijn site voor de tools en cursussen die je kunt volgen om meer te bereiken met je lijf. www.counsellingdejong.nl

De eerste stap die je al kunt zetten is LIEF zijn voor jezelf en je lijf ook in gedachten.

Kan je dat?

Veel succes en plezier met het herontdekken van je lijf en jezelf.

Welke wonderen staan jou nog te wachten?

Interessant!

Interessant counsellingdejong.nl

Laatst had ik een gesprek met iemand over het opleggen van mening. Zij en ik merkte op dat, in onze praktijk, veel mensen een conflict hebben doordat ze gelijk willen hebben. Tegenwoordig weet iedereen het beter! Als je het dan echt wilt weten dan kan je het altijd nog nazoeken op internet waar de meningen ook verdeeld zijn. Met andere woorden iedereen heeft zijn eigen visie en beleving.

Toch zie je iedereen anders ergens naar kijken. Neem het woord BOS, dan zal de een denken aan een groot bos om lekker ontspannen in te wandelen. De andere denkt aan modder en vieze kleding van de kinderen. De ander denkt aan honden die lekker met elkaar spelen. Sommige mensen vinden bossen eng en spannend. Zo heeft iedereen zijn eigen visie. Dit is gewoon, toch?

Zo ook het voorbeeld van in de drukke stad wonen. De één vindt het heerlijk de ander vreselijk. Iedereen kent het wel en kan zich erin vinden.

Waarom is het dan zo dat we bij diepere visies van het leven altijd gelijk moeten krijgen. Welk ego systeem in ons eist dat recht op. Is het allerlei discussies waard om je goed te voelen en gelijk te krijgen?

Mijn collega had de visie dat als zij iets hoort wat niet bij haar past zij het interessant vindt.

Wat een leuke manier om naar te kijken. Laatst had ik een cursus en ook hierin werd besproken dat de manier waarop iemand ergens naar kijkt niet altijd jouw manier is. Hoe ga je daar mee om zonder dat diegene zich afgewezen voelt? Je luistert gewoon en vind het interessant. Je neemt het niet aan als iets van jezelf en je gaat er verder niks mee doen.

Een luisterend oor kost niks en kan de andere toch het gevoel geven gehoord te worden.

Denk dat dit heel INTERESSANT is. ;-)


Warme groet,
Sylvia de Jong.